“Ik ben altijd op zoek naar een samenwerking met partijen die net zo werken als ik. Dat is wat Fors is, ook eerst denken dan pas doen.”

“Het is de ambacht van het vak wat je pas later terug gaat zien, maar van tevoren moet overleggen.”

Architect Robbert Jan Admiraal van ElementR

“Ik ben altijd op zoek naar een samenwerking met partijen die net zo werken als ik. Dat is wat Fors is, ook eerst denken dan pas doen.

Onze eerste klus samen was in Oostenrijk, in 2017. Het klikte meteen. Alles waar ik aan dacht had men ook al aan gedacht. Niet denken in problemen. Het kan maar op één manier, perfect.

Daar waar het mooi en doordacht moet zijn werk ik met Fors. Ik probeer hen altijd onder de aandacht te brengen. En geloof mij, dat doe je niet zomaar. Want een naam noemen is ook een soort van verantwoordelijkheid nemen. Bij Fors voel en weet ik dat het goed komt. Dat begint bij advies en engineering, maar ook bij de opvolging intern en het plaatsen na productie. De mensen van Fors willen het gewoon goed doen.

En los van wat ze kunnen bedenken, verbeteren en maken. Ze kunnen ook goed luisteren. En dat is een belangrijk onderdeel van ons vak, zeker in dat van mij. Luisteren naar de opdrachtgever. Het is mijn verantwoordelijkheid hen te inspireren op basis van wat men wil. En liever ook nog verrassen. En verrassen kan als ik zelf ook geïnspireerd word. Die inspiratie haal ik uit de natuur, het materiaal, een beurs in Milaan maar zeker ook uit de samenwerking met Fors. Je staat er versteld van wat men uit een ontwerp haalt. Prachtige details worden juist uitvergroot, overgangen die tot in de laatste ader kloppen, alles wordt uitgetekend en dat levert indrukwekkende lijnenspellen op. Niet iedereen zal dat zien, ik wel.

Het memorabele project in Loosdrecht is een voorbeeld van wat een samenwerking met Fors kan brengen. Ik loop er in gedachten weer even rond en dan noem ik zomaar wat details die me te binnen schieten.

Allereerst, ik denk niet dat veel partijen het aangedurfd hadden om het materiaal (serieus grote platen) daar zelf naar binnen te brengen. Fors deed het. Zelf, zorgvuldig ingeladen vanaf de eigen snijmachine en met geduld en precisie de bouw in.

De onyx afwerking die prachtig ‘achter-uitgelicht‘ is en minutieus geplaatst, de tekening kent geen naad ook al zit die er wel. De diversiteit in materialen die men toegepast heeft met elk haar eigen verwerkingswijze, geen probleem, geen verschil te zien. Het ‘open boek’ principe, net zo lang schuiven tot het precies zoals op tekening is. En nadenken over restmateriaal betekent meedenken met de opdrachtgever. We hebben met het restmateriaal van diverse oppervlakten een hele mooie compositie gemaakt in de afwerking van de sauna.

Loosdrecht is veel meer dan een prachtige ruimte en omgeving geworden. Het is het visuele bewijs dat als er partijen gaan samenwerken die denken in het best mogelijke ze het samen ook daadwerkelijk kunnen realiseren.”

Het is de ambacht van het vak wat je pas later terug gaat zien, maar van tevoren moet overleggen.”

Privé wellness, met binnen- en buitenzwembad

Een waterparadijs in Loosdrecht

In Loosdrecht was er letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor creativiteit. Wat hebben we ons thuis gevoeld in deze uitspatting van luxe. Van binnen naar buiten, alles klopt, overal is over nagedacht.

Bekijk project
een berg aan creativiteit en pracht

Chalet Oostenrijk, woonhuis en uitgebreide wellnessfaciliteiten

Soms komt alles bij elkaar en mogen prachtige materialen in diverse toepassingen verwerkt worden. In Oostenrijk was dat praktijk, Fors heeft zich hier letterlijk van alle kanten laten zien.

Bekijk project