“Enginering op hoogte en locatie, dat moet je durven, want voor ons moet het in een keer goed. En dat was het.”

“Niet makkelijk te plaatsen en ter plekke in de ruimte te krijgen, maar zo mooi om uiteindelijk afgewerkt te zien liggen.”

Toegepaste materialen

Samenwerkingen

Design en materialen : Sjartec www.sjartec.nl
(Interieur)Architect : ElementR Interior Architecture, Robbert Jan Admiraal www.elementr.studio

Wat hebben we gemaakt?

Soms komt alles bij elkaar en mogen prachtige materialen in diverse toepassingen verwerkt worden. In Oostenrijk was dat praktijk, Fors heeft zich hier letterlijk van alle kanten laten zien.

Het gehele huis, alle badkamers en de diverse wellness faciliteiten hebben we van onze handtekening voorzien. Alles is bedacht en gemaakt, niks is vergeten. Optimale ontspanning in een unieke omgeving, het was een feest om bij betrokken te zijn.

Maar het heeft ons ook tot uiterste inspanning gebracht, omdat veel in het werk bedacht is en lokale partijen als toeleverancier aangewezen waren. En eerlijk is eerlijk, dat ging niet altijd goed. Dus Fors moest niet alleen maken, maar ook herstellen. Enginering op locatie, dat moet je durven, want voor ons moet het in een keer goed. En dat was het.

Toelichting werkzaamheden en engineering

Er is veel aandacht gegaan naar de gootafwerking van het zwembad. Sterker nog, we hebben deze zelf bedacht, gemaakt en ter plekke volledig afgewerkt met keramische tegels van Laminam. En water liegt niet, de geringste afwijking in de goot en constructie van een overloopzwembad resulteert in een droge plek. We zijn erin geslaagd om een prachtig verval van het water en een aanblik als een spiegel te realiseren.

De grote Laminam platen, 100x300cm op het peroon, in combinatie met het verloop naar de zwembadgoot leveren een haast naadloze aanblik op. Niet makkelijk te plaatsen en ter plekke in de ruimte te krijgen, maar zo mooi om uiteindelijk afgewerkt te zien liggen.

De lamellenafdekking weggewerkt in de vloer, de zogenoemde wasstraat, custom-made zitbanken met onmogelijk radia en de bijzondere douches laten zien dat creativiteit weinig grenzen kent als er de ruimte voor is. 3d mozaïeken maken het af.

Zelfs de luchtroosters die functioneel nodig zijn gaan naadloos op in het geheel.

“Niet makkelijk te plaatsen en ter plekke in de ruimte te krijgen, maar zo mooi om uiteindelijk afgewerkt te zien liggen.”