“Niet het eerste gedeelte waar de rondleiding normaliter begint, bij ons wel.”

“We hebben de achterwand van het prachtige glasmateriaal van Sicis met blacklight uitgelicht. Zonder vervuiling zichtbaar, uniek en zelf bedacht.”

Toegepaste materialen

Wat hebben we gemaakt?

De toiletruimte van je eigen bedrijf. Niet het eerste gedeelte waar de rondleiding normaliter begint. Nou bij ons wel. Omdat we er iets bijzonders van gemaakt hebben, even lekker los op details en bijzondere kenmerken. Met name de bijzonder manier van het uitlichten en het integreren ervan is iets van Fors zelf.

Nu alleen iedereen nog leren om niet te lang te blijven zitten rondkijken…

Toelichting werkzaamheden en engineering

We hebben bij de dames gekozen voor het prachtige keramische grootmateriaal van Laminan. Meer specifiek, in uitvoering Emeprador. Een plaat van 1 bij 3 meter en een hoogstandje in design. Om de diepte van het toilet te benadrukken hebben we deze horizontaal geplaatst.

De achterwand is van het merk Sicis, Vetrite is het materiaal, ook uit Italië. Daar waar ze weten wat mooi is. Sicis is een klasse apart.

En dat willen we uitlichten, letterlijk. Met backlight, zelf bedacht en uitgewerkt. En dat valt niet mee. Want je hebt een minimale dikte die je toe moet passen voor de stevigheid. Daarnaast wil je geen ‘vervuiling’ zien in de plaat zoals een leiding of het reservoir. Rondom de inbouwapparatuur alsook de drukknop wil je alles goed uitgelicht hebben. En niet te vergeten, het moet stevig genoeg zijn om de drukbelasting van de bezoeker te kunnen weerstaan. De verlichting wordt gespreid met een totale wanddikte van 3cm, een verbluffend resultaat.

Bij de heren hebben we ook gekozen voor Laminam, ook weer horizontaal geplaatst voor de optische illusie. De achterwand is een fraai staaltje 3d-kijken, dankzij de hexagone vormgeving van het prachtige materiaal Botteganove Clinker.

En ook hier lichten we de achterwand weer aan, indirecte, met LED verlichting. Wat dat doet als effect komt in de beelden heel goed naar voren.

Een leuk detail om te melden. De toiletpot is met onze proliner ingemeten en gedigitaliseerd, het contour ervan is met onze waterjet uit het mozaïek gesneden. Zodat deze in het materiaal verwerkt zit om dikke kitnaden te voorkomen.

De wastafels uit Laminam zijn volgens eigen design. Let eens op de randjes en de fraai afgewerkte overgangen.

“De toiletpot zit letterlijk in het materiaal verwerkt, zonder dikke kitnaden. Een voordeel van een eigen waterjet en een portie voorstellingsvermogen.”