“Vooruit kijken door engineering en slimheid is hier op veel plekken terug te zien.”

“Deze 3D mozaïek uitvoering hebben we rondom de wastafelmeubel met onze waterjet uitgezaagd zodat het meubel in het tegelwerk valt. Dit voorkomt dikke kitnaden op de plaatsen waar de tegels het diepst liggen.”

Toegepaste materialen

Samenwerkingen

Opdrachtgever/Aannemer : Aannemersbedrijf van Duin & Zn. bv www.nvanduin.nl
(Interieur)Architect : Van Egmond Architecten https://vanegmondarchitecten.nl/
Design en materialen : Sjartec https://www.sjartec.nl/

Wat hebben we gemaakt?

Een villa, een veelgebruikte omschrijving, misschien zelfs wel hintend naar een klassieke aanblik. In Zwaanshoek staat een villa, zoveel is zeker. Van buiten oogt deze ook klassiek, van binnen echter niet.

Het toegepaste interieur is strak en modern, met behoud van sfeer en warmte. De mooiste materialen komen in de fraaie badkamers volledig tot hun recht. Omdat ze doordacht aangebracht en gecombineerd zijn. Vakwerk in ontwerp en uitvoering.

Uitgebreide toelichting werkzaamheden en engineering

In de masterbadkamer is een combinatie van natuursteen platen en 3D mozaïek van Mutina toegepast. Bij de natuursteen platen is onze naam eer aan gedaan, Fors, er is namelijk gekozen om deze zo groot als mogelijk toe te passen.
Ook hier zijn alle wanden digitaal ingemeten met onze Proliner en bij Fors op kantoor uitgetekend en vervolgens op maat gemaakt
Als je werkt met groot plaatmateriaal is het aanbrengen niet eenvoudig, maar wat te denken van de logistiek ter plaatse. In Zwaanshoek was het naar boven brengen van de indrukwekkende platen een extra vraagstuk. De enige optie was door het raam en dankzij een kundige kraanmachinist en geduld is ook dat een belangrijke bijdrage voor het geweldige resultaat.

Het mozaïek van Mutina is een prachtig materiaal. Het 3d ‘scherpe’ design maakt het voegen lastig. Zeker omdat de voegkleur in zwart moest zijn. En wij maken wat bedacht wordt, mits haalbaar en kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Bij voegmiddel op cement basis spons je de kleurstof er echter uit waardoor je lichte vlekken kunt krijgen. Daarom is gekozen voor een epoxy voeg in de kleur zwart. Een tijdrovende klus maar je ziet wat het doet als het klaar is, optisch verbluffend.

Dezelfde natuursteen is doorgetrokken naar het toilet waar de combinatie met de mozaïek van Bottega-Nove gemaakt is. (Clincker)
Deze 3D mozaïek uitvoering hebben we rondom de wastafelmeubel met onze waterjet uitgezaagd zodat het meubel in het tegelwerk valt. Dit voorkomt dikke kitnaden op de plaatsen waar de tegels het diepst liggen. Door daar vooraf goed over na te denken krijg je het mooist denkbare resultaat. Vooruit kijken door engineering en slimheid is in Zwaanshoek op veel plekken terug te zien.

De kinderbadkamers zijn uitgevoerd met tegels van Mutina op de muren. De Hongaarse punt bij de jongens geeft een stoer uiterlijk, dat wilden ze graag.

En voor ons is dat extra leuk, want wij hebben ervoor gezorgd dat de wanden en vloer waar mogelijk in aanblik doorlopen. En dat is geen standaardwerk. En daar houden wij van.