“In Loosdrecht was er letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor creativiteit.”

Toegepaste materialen

Samenwerkingen

Opdrachtgever/Aannemer : van Berkel Aannemers Leimuiden bv www.vanberkelaannemers.nl
(Interieur)Architect : ElementR Interior Architecture, Robbert Jan Admiraal www.elementr.studio
Design en materialen : Sjartec www.sjartec.nl

Wat hebben we gemaakt?

Waar moeten we beginnen met de omschrijving van dit paradijs van ontspanning. In Loosdrecht was er letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor creativiteit. Wat hebben we ons thuis gevoeld in deze uitspatting van luxe. Van binnen naar buiten, alles klopt, overal is over nagedacht.

De zwembaden zijn uniek in uitvoering, het binnenbad qua vormgeving, het buitenbad qua uitvoering. De transparante wand van het buitenbad in combinatie met de wijde blik over het natuurlijke water erachter is simpelweg adembenemend.

Een douchestraat en een freezelab, ja je leest het goed, zijn met de mooiste materialen geïntegreerd in deze wellnessruimte. Een dompelbad en stoomdouche horen daar natuurlijk ook bij, het is bijna vanzelfsprekend.

Loop maar eens met ons mee in deze sfeerimpressie, dan wordt snel duidelijk wat we bedoelen.

Uitgebreide toelichting werkzaamheden en engineering

Het binnenzwembad met een unieke organische vorm is op de wanden bekleed met verrassend Sicis glasmozaïek en op de bodem met maatwerk uit keramische platen, Laminam Calce Gricio, van maar liefst 1620x3240x5mm. Door te kiezen voor glasmozaïek op de wanden kunnen de contouren van het zwembad en de rondingen van het bankje perfect gevolgd en geaccentueerd worden.

De traptreden en de rand van het binnenzwembad zijn gemaakt uit platen, Laminam Calce Gricio, van 20mm dik. Deze hebben we aan de kopse zijde gepolijst. Op het perron rondom het binnenzwembad liggen, optisch perfect aansluitend, dezelfde keramische platen als in het zwembad.

De organische vorm maken is complex, er is geen ruimte voor fouten. Daarom hebben we onze eigen Proliner ingezet om de gehele ruimte digitaal in kaart te brengen, we meten op de mm nauwkeurig. Vervolgens hebben we mallen gesneden en is het zwembad voorzien van een stuclaag.

De digitaal ingemeten gegevens worden bij Fors door onze werkvoorbereiders in AutoCad ingelezen om over te gaan naar een belangrijke volgende stap. De tegelverdeling wordt door hen perfect vooraf bepaald en uitgetekend. Alle sparingen en rondingen worden ingetekend, niks is toeval. Deze detailtekening met alle tegelverdelingen wordt met de architect overlegd. Bij akkoord gaan we over tot het produceren van de platen. Met onze eigen waterjets wordt al het materiaal gesneden om vervolgens pasklaar op het project uitgepakt te worden. Dit proces maakt dat we perfecte rondingen kunnen garanderen. Bij een specifieke vorm zoals in deze wellnessruimte is dat cruciaal.

Het leuke van deze opdracht is dat er is gekozen voor verschillende materialen binnen ons mooie vakgebied. Natuursteen platen uitgevoerd in open-boek structuur (gespiegeld aan elkaar) gelegd op de achterwand van de sauna, stoomdouche, dompelbad en jacuzzi. Zelfs de trap naar het dompelbad loopt door in dezelfde open-boek structuur. De achterwand van het freezelab is met Onyx afgewerkt en wordt van achter aangelicht, prachtig. De manier van aanlichten en de daarvoor benodigde constructie hebben we vooraf zelf tot in detail bedacht, hetgeen niet eenvoudig is. De wand kleurt blauw als de ruimte koud en rood als de ruimte warm is, over opvallende details gesproken.

De wanden en het plafond van de stoomdouche zijn betegeld met keramische slabs, Laminam Calce antracite.
Het plafond van de stoomdouche is voorzien van een sterrenhemel, uitgevoerd met 200 glasvezeldraadjes. De draden zijn vooraf gemonteerd omdat we de tegels met onze waterjet voorzien hebben van de daarvoor benodigde sparingen. Dat kun je alleen maar doen omdat we het hele plafond vooraf digitaal ingemeten hebben.

Dat is het maken, maar dan moet het nog geplaatst worden. Het voorzichtig inbrengen van alle glasvezeldraden in de gespaarde gaatjes in de tegels vraagt geduld en oog voor detail. We hebben het allemaal zelf gedaan, weer een handtekening van de mensen van Fors. Het eindresultaat is verbluffend mooi.

De op maat gemaakte voetenbaden worden via de overloop gevuld.

En dan door naar het buitenbad, wat een verschijning. Hier is gekozen voor een strak design. De voorzijde is voorzien van een gigantisch volledig transparant raam, hetgeen een bijzondere aanblik oplevert vanuit beide zijden. De trappen die onder water links en rechts het zwembad in lopen zijn losse elementen.
Het gehele bad, wanden, vloeren en zelfs de trappen, is afgewerkt met fraaie keramische platen van het prachtige Laminam Calce Gricio. Alle onderdelen in verstek verlijmd. Tot in detail van te voren uitgewerkt en gesneden.

Voor elk materiaal en de daarbij horende achtergrond is een lijmadvies toegepast en worden de daarvoor benodigde garanties afgegeven.

Er is een reden waarom we dit soort mooie projecten kunnen realiseren. Dat begint bij de mensen van Fors zelf, de makers. Maar zeker ook omdat we de juiste partijen om ons heen verzameld hebben. Het gaat altijd om het collectief, alleen kun je niets. We doen het altijd samen.

“De onyx wand wordt aan de achterkant aangelicht. Deze kleurt blauw als de ruimte koud en rood als de ruimte warm is, over opvallende details gesproken.”

Wij hebben kennis van maken

Wat kunnen we voor u betekenen?

Het is lastig om te beschrijven wat we allemaal kunnen maken. We weten het zelf niet eens, de grens van het maakbare is nog lang niet in zicht. We weten wel dat we de juiste mensen in huis en de mooiste materialen binnen handbereik hebben. Combineer dat met de passie voor het slim verwerken en je hebt het ideale recept voor nieuwe samenwerkingen. Voor toepassingen die je niet voor mogelijk houdt. Maar het echt wel zijn. Dus daar moeten we het samen over hebben.

Wat is er voor mij mogelijk?