“Het voelt als een rondleiding door kunde, schoonheid en toepassing.”

“Dankzij het transparante karakter van het materiaal en de goed verspreide verlichting is het effect van de uitgelichte kristallen adembenemend. Uiteraard is de plaat daar bewust op geselecteerd en ingenest.“

Toegepaste materialen

Samenwerkingen

Aannemer : Dobu Someren www.bouwbedrijfdobu.nl
(Interieur)Architect : Huijs Interieuradvies & Styling www.huijs-styling.nl
Interieurbouw : Toon Meubel & Interieurbouw www.toonvanseggelen.nl

Wat hebben we gemaakt?

Ook hier woont die loodgieter van het gezegde niet, want hier klopt alles. Het woonhuis van Eddie Donkers, mede-eigenaar van Fors, voelt als een rondleiding door kunde, schoonheid en toepassing. En daar heeft hij geen architect voor nodig gehad. Als je al zo lang projecten zoals Fors maakt dan weet je dat je niks standaards wilt. Dan wil je het mooiste maken.

Welkom bij Eddie thuis.

Toelichting werkzaamheden en engineering

Bij een liefhebber van de brabantse genotten beginnen we uiteraard in de keuken. Het keukenblad is van kwartsiet, zo ongeveer de hardst denkbare natuursteen, in boekmatch uitgevoerd bij de stolle wand. Van het bijzondere Patagonia kwartsiet. En wat het nog meer bijzonder maakt, het is lichtdoorlatend, semi-transparant.

Omdat het materiaal zo hard is is het uitermate geschikt voor oppervlakken die tegen een stootje moeten kunnen. Maar vergis je niet, het nadeel daarvan is dat het een lastige steensoort is om te verwerken. Niet voor Fors, dat vinden wij juist leuk.

Let op de details waar de verschillende materialen bij elkaar komen, in datzelfde pakket hebben we de ‘backlight’ LED verlichting weggewerkt. Dat verzin je niet vantevoren, maar we hebben het wel gedaan. Dankzij het transparante karakter van het materiaal en de goed verspreide verlichting is het effect adembenemend. De kristallen kwartsdelen komen tot leven, je ziet de diepte. En uiteraard is de plaat daar bewust op geselecteerd en ingenest.

Het bargedeelte hangt 60cm over, we hebben zelf de staalconstructie ingewerkt én berekend op basis van de puntbelasting.

Hat tafelblad in de eetkamer is van graniet. En nog niet zo klein ook niet, 340cm maar liefst, want het is pas gezellig als er meer mensen aan dezelfde tafel kunnen eten. De voeten zijn zelf gekozen, cilindervormig. De vorm is deens ovaal en de afwerking is, uiteraard door onszelf, onder 55 graden negatief gejet.

In het sfeervolle toilet met meubel en-bloc, in kubistische stijl met ronde spiegels, is voor de wandafwerking gekozen voor een design-klassieker van Mutina, model Pico. In de verrassende kleur terra. Het lijkt haast behang, door het reliëf in het materiaal. Zet er strijklicht op voor een prachtig en haast spannend effect. De kitkleur is uitgezocht om te matchen bij de tegels, niks is toeval in deze kleine maar unieke ruimte.

Op de gehele vloer van de onderverdieping liggen de kenmerkende groot formaat keramische tegels van Laminan, uitvoering Calce Grigio. Het is zoeken naar de naden.

Voeten vegen als je binnenkomt, wat mooi is moet mooi blijven.