“Dat is Fors, optimale regie en controle tot in detail.”

“Een prachtig geautomatiseerd proces in eigen beheer.”

En we noemen het tegelwijsheid

Het op maat maken en aanbrengen van groot formaat tegels vraagt om expertise en lef. Ervaring is een must, wij noemen dat tegelwijsheid. Dat begint helemaal vooraan in het traject, in de gesprekken met alle betrokkenen. Wij hebben daarom vaak een pro-actieve rol in een bouwteam. Niet om ons met alles te bemoeien, we werken graag samen met andere specialisten. Maar wel om zeker te zijn dat de wensen en de praktijk elkaar op locatie gaan ontmoeten.

Niet elk materiaal is voor elke toepassing geschikt

Fors wil in elke fase van het project betrokken zijn. Omdat wij weten hoe belangrijk dat is en het latere vragen kan voorkomen. Dat begint bij het te selecteren materiaal. Zonder kennis van het toegepaste materiaal is dit soort vergaand maatwerk onmogelijk. Niet elk materiaal is voor elke toepassing geschikt. Wij weten wat past op basis van ervaring. Fors heeft langlopende en intensieve relaties opgebouwd met de gekende leveranciers van de meest prachtige en bijzondere materialen. Veelal uitgevoerd in groot formaat tegels of juist in gedetailleerde en kleinere mozaïekvormen. En vergeet daarbij de hechting niet. Wij geven garantie op langdurige hechting van het materiaal, in samenspraak met de lijmfabrikant. Dat doe je niet zomaar. Dat doen we omdat wij in overleg met de lijmfabrikanten, ook op locatie, bepalen wat er gebruikt en voorbereid moet worden. >

Elk groot formaat tegel krijgt een eigen plek

Dat de juiste afmetingen bij maatwerk van het grootste belang zijn behoeft geen toelichting. Wij beschikken over professioneel digitaal inmeetapparatuur zodat niets aan het toeval overgelaten wordt. Nadat wij de te bekleden ruimte zelf ingemeten hebben wordt deze door onze werkvoorbereiders digitaal uitgewerkt en in beeld gebracht voor de vervolgstappen in het proces. We gaan in overleg, met de specialisten aan tafel, alle wensen moeten aan gaan sluiten bij het (leg)plan. Elke tegel krijgt een eigen plek, elke voeg is bewust en de ader in het materiaal loopt niet bij toeval ongestoord de hoek om. Dat is engineering.

Wij beschikken over eigen waterjets welke aangestuurd worden door ervaren technici. De waterjet wordt aangestuurd door de digitale informatie van de ingemeten ruimte zodat het plaatwerk op de machine minutieus op maat gesneden wordt. Een prachtig geautomatiseerd proces in eigen beheer. Dat garandeert strakke doorlooptijden met een minimale foutkans.

Ook werken bij Fors?

Het materiaal op locatie

Fors transformeert de ingemeten ruimte tot een uitgedachte puzzel zodat onze professionals ter plekke exact weten welke tegel waar geplaatst moet worden. En deze laatste stap vraagt misschien nog wel het meeste aandacht vooraf. Want hoe prachtig ook die grote platen, ze moeten wel naar binnen en breukloos naar de betreffende ruimte gebracht worden. Over lef en voorbereiding gesproken. Eenmaal op de eindbestemming kan het aanbrengen beginnen en wordt het materiaal opgenomen in het geheel. Dan wordt het mooi.

Dat is Fors, optimale regie en controle tot in detail.

Op zoek naar informatie

We inspireren anderen, engineren slim, verbeteren toepassingen, meten digitaal in, snijden op maat met onze eigen waterjets én plaatsen de mooiste materialen. En dat doen we allemaal zelf.

Maar we doen het nooit alleen, gelukkig maar, samenwerken is leuk. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe contacten, omdat we daarvan kunnen leren. En omdat we elkaar kunnen inspireren.

Vraag een offerte aan

Inrichting en aankleding bad- en woonkamer

Steijvers, woonhuis in Someren

Het woonhuis van Edward Steijvers, mede-eigenaar van Fors, wordt niet gebruikt als, maar is wel degelijk een beeldende showroom. En daarbij doelen we niet alleen op de fraaie toegepaste materialen, maar vooral ook op details. Daar houdt Edward van en daar is hij goed in. Welkom bij Edward thuis.

Bekijk project