“We hebben ons uitgeleefd, niks is toeval, het zal niet iedereen opvallen maar ons wel.”

“Door de hoekelementen zelf en in verstek te maken krijg je strakke lijnen en kun je de hoek juist accentueren, dan wordt een overgang tussen verschillende materialen juist een blikvanger.”

Toegepaste materialen

Samenwerkingen

Wat hebben we gemaakt?

Iedereen kent het gezegde ‘bij de loodgieter lekt de kraan thuis ook’. Als in, vakmensen maken het thuis niet zoals op het werk. Dat gezegde gaat bij Fors niet op. Want het woonhuis van Edward Steijvers, mede-eigenaar van Fors, wordt niet gebruikt als, maar is wel degelijk een beeldende showroom.

En daarbij doelen we niet alleen op de fraaie toegepaste materialen, maar vooral ook op details. Mooie overgangen in materiaal en slimme toepassingen. Daar houdt Edward van en daar is hij goed in. Welkom bij Edward thuis.

Toelichting werkzaamheden en engineering

De plafonds zijn betegeld met composiet van Silestone. Waarbij alles meegenomen is in de overgangen, bv een douchewand, of zelfs geïntegreerd is, de douchekop. Alles is vantevoren tot in detail digitaal ingemeten en vervolgens hebben we de platen op de waterjet gelegd zodat alle elementen meegenomen konden worden. En een leuk detail, de douchekop is niet van RVS want dat wilde Edward niet. Ook voorzien en gemaakt van hetzelfde materiaal, het gaat hem echt om de details.

De hoekelementen hebben we zelf gemaakt om een mooie overgang mogelijk te maken tussen totaal verschillende materialen, 3d mozaïek en composiet. Door de hoekelementen zelf en in verstek te maken krijg je strakke lijnen en kun je de hoek juist accentueren, dan wordt een overgang tussen verschillende materialen juist een blikvanger.

De kopkanten, de dikte van de sparingen bij de inbouwspotjes, de overgangen, niks is toeval. Deze zijn overal exact hetzelfde qua maatvoeringen. Het zal niet iedereen opvallen, maar ons wel.

Akoestiek in de ruimte, wat Fors betreft een te vaak genegeerd vraagstuk. Want het kan na realisatie een van de grootste ergernissen zijn. En niet altijd makkelijk op te lossen. De akoestiek in deze badkamer klopt helemaal door de gekozen oppervlakte, 3d mozaïek, op maat gemaakte badwand. Vergelijkbaar met het materiaal stone-up, maar dan nagebootst.

De toiletruimte is rondom bekleed met Botteganove handgemaakte mozaïek schelpen. En net als bij Fors zelf wilden we de achterwand van het toilet uitlichten, in dit geval indirect. De toiletpot is met onze proliner ingemeten en gedigitaliseerd, het contour ervan is met onze waterjet uit het mozaïek gesneden. Zodat deze in het materiaal verwerkt zit om dikke kitnaden te voorkomen.

Porcelanosa is het materiaal van de wanden, keramisch, doorgetrokken naar de zelf bedachte en gemaakte wasbakken. En zie, ook hier weer de 5cm afstand, overal.

Door naar de woonkamer, het tafelblad. Het tafelblad is van edelsteen, Agate Gemstone. Natuurlijke schoonheid, het materiaal wordt doormidden gezaagd, ingelegd en ingegoten met epoxy om vervolgens te polijsten. Dat maakt het mogelijk om de natuurlijke kristallen uit te lichten, met zelf bedachte LED constructie. Je staat versteld van het effect, alleen voor iemand die iets bijzonders wil.

We hebben ons uitgeleefd en dat levert unieke en prachtige leefruimtes op.

“Akoestiek is een onderschat probleem. De akoestiek in deze badkamer klopt, het is er altijd prettig qua geluid omdat we de juiste materialen en dus demping hebben toegepast.”